CARLES PUIGDEMONT, president de la Generalitat de Catalunya "La pròxima celebració de la Diada, espero estar en funcions perquè s'hagin convocat unes eleccions perquè la legislatura haurà acabat la feina a finals de juliol."

Puigdemont ha expressat el seu desig que per la Diada de 2017 ell ja estigui “en funcions”, perquè voldria dir que ja s’han convocat unes eleccions constituents. De fet, segons els seus càlculs, a finals de juliol de 2107 el Parlament podria haver acabat els treballs per elaborar les “lleis de desconnexió” que portava al programa electoral Junts Pel Sí.

Puigdemont també ha avançat que aprofitarà el debat de la moció de confiança del 28 de setembre per dirigir-se al Govern espanyol, a qui reclamarà un cop més que permeti convocar una consulta legal i acordada.

Pel president de la Generalitat, aquesta sempre és “la millor opció”, tant per als partidaris de la independència com per als que no ho són. En declaracions a Catalunya Ràdio, aquest dilluns, Puigdemont ha matisat, però, que això només és compleix quan el referèndum és viable. “Un referèndum que no es pot fer no és un instrument“.

En aquest sentit, si l’Estat torna a tancar la porta a aquesta oferta, el cap del govern assegura que la fórmula prevista serien unes eleccions constituents que serien un veritable “plebiscit de validació” del procés independentista.

 

Catalunya es trobi “en el trànsit entre la postautonomia i la preindependència”