“Si el Parlament decideix no renovar-me la confiança, plegaré”, ha afirmat Puigdemont en un acte a Gant amb les joventuts del Partit Liberal Flamenc. “Si el Parlament català aposta per un altre candidat, ho respectaré. Però tinc la majoria per ser reelegit president”, recorda el líder de JxC.

Puigdemont subratlla que no té “vocació de ser un símbol” i denuncia que el problema és que si torna al Parlament per ser investit, l’enviaran “directe a la presó”. Malgrat tot, apunta que l’acord entre els grups independentistes per formar govern és “a prop”.

Mas reivindica la figura del president de la Generalitat

L’expresident de la Generalitat Artur Mas considera que si finalment s’investeix un candidat alternatiu a Puigdemont, aquesta persona “tindria un deure polític i moral de preservar en tot moment la figura del president que no ho pot ser però que hauria de ser-ho en condicions normals”.

Sobre l’opció que el pla B a Puigdemont sigui Jordi Sànchez, Mas no ho ha volgut valorar fins que el líder de Junts per Catalunya prengui la decisió. En tot cas, ha afirmat que Sànchez “té les idees molt clares, té experiència i caràcter”, tot i que també ha admès que a la llista de JxC “hi ha altres persones molt valuoses” que podrien ostentar el càrrec.