L’Audiència de Schleswig-Holstein està estudiant l’extradició de Puigdemont per un delicte de malversació, però no per rebel·lió, com va demanar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Puigdemont podrà sortir de la presó de  Neumünster després de pagar una fiança de 75.000 euros.

L’alt tribunal considera que la imputació del delicte de rebel·lió és “inadmissible”, ja que considera que a Catalunya no hi va haver violència durant l’1-O. El mateix tribunal creu que sí que pot ser acceptat el delicte de malversació de fons públics i, per això, el procés d’extradició continua en marxa. Ara, l’Audiència Territorial està estudiant si l’extradeix per aquest delicte. La justícia alemanya haurà de citar-lo a declarar i la decisió final sobre si se l’extradeix, només per malversació, pot arribar en un termini màxim de dos mesos.

El tribunal ha assegurat en un comunicat que “per motius jurídics” no pot acceptar-se una extradició per rebel·lió d’acord amb el Codi Penal espanyol, ja que “els actes que se li imputen no serien punibles a Alemanya segons la legislació vigent”.

Puigdemont ja ha reaccionat a través de Twitter amb un “Ens veiem demà”, ja que probablement es pagarà la fiança aquest divendres i el líder de JxC sortiria de la presó de Neumünster.

La primera reacció de l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha estat a través de Twitter. Ha assegurat que tenia “plena confiança en la justícia alemanya”.

La Fiscalia espanyola no veu possibilitat de recórrer l’alliberament

La Fiscalia espanyola diu que “no hi ha possibilitat de recurs” davant l’alliberament de Carles Puigdemont anunciat aquest dijous. El ministeri públic, malgrat afirma que encara no ha rebut cap notificació de les autoritats judicials alemanyes, ha assegurat que està en espera de veure la resolució judicial per valorar-la.

Qui ja ha posat fil a l’agulla per recórrer la decisió de la justícia alemanya són els serveis jurídics de VOX, l’acusació popular en el cas. Els advocats de VOX estan en coordinació amb advocats alemanys per “estudiar les mesures legals oportunes per aconseguir que el processat pugui ser finalment jutjat per tots els delictes de rebel·lió i malversació”.