Puigdemont ha respost així la pregunta que li ha formulat la CUP durant la sessió de control al govern, dies després que es fes públic que l’exèrcit espanyol continuarà present en aquest saló i, fins i tot, disposarà del triple d’espai. Des de la CUP han recordat que l’any passat tant el Parlament com l’Ajuntament de Barcelona es van pronunciar en contra de la presència dels militars en aquesta fira.

En aquest sentit, el president català ha lamentat que no s’hagin atès aquestes demandes però ha remarcat que la responsabilitat d’aquest Saló no és de la Generalitat sinó de la Fira de Barcelona i ha recordat que el Consell General d’aquest consorci (que integren l’Ajuntament, la Generalitat i la Cambra de Comerç de Barcelona) és presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Puigdemont també ha deixat clar que s’ha de compatibilitzar el fet que les Forces Armades facin la seva funció amb el “sentiment majoritari de la societat catalana, que no entén la presència del cos en aquest Saló”.