L’han batejat com el megamíting, el “míting més multitudinari que s’ha fet mai a Catalunya”, ha dit Puigdemont. L’acte s’ha celebrat de forma simultània a una cinquantena de places i altres espais del país; a Barcelona han omplert la plaça de la Virreina, a Gràcia. També es podia seguir per internet, amb la voluntat que el discurs del candidat pogués arribar a totes les cases, dotant-lo d’un aire presidencial.

“Us demano que voteu per nosaltres, necessitem el vostre suport, que és el que ens farà tornar a Catalunya i retornar la normalitat al país“, ha afirmat el candidat de JxC, que s’ha tornat a comprometre públicament a retornar amb el govern en ple al palau de la Generalitat si és investit president. “Si ara guanya el president del 155, haurem regalat la nostra sobirania”, ha conclòs, per això ha apel·lat a “un vot útil de país”.

Els tres de Brussel·les

En acabar el míting, mentre els assistents aplaudien, Puigdemont ha convidat a sortir en pantalla, al seu costat, Clara Ponsatí i Lluís Puig, els dos consellers cessats pel 155 que també van a la llista de JxC. Des de Brussel·les, han agraït el suport rebut i han entonat ‘El cant dels segadors’ amb el públic.