CARLES PUIGDEMONT, president de la Generalitat "És l'any en què acaba un procés, certament, i comença una era". "Crec que ens toca poder-ho dir sense adjectius, condicionals o supòsits, una era d'una Catalunya rotundament lliure" "Culminarem aquest trànsit que va de la postautonomia a la preindependència, aquest és l'any" "Justament avui 16 de gener de 2017 és la vigília de la conferència de presidents autonòmics a la qual ja he comunicat que no assistiré"

“Culminarem aquest trànsit que va de la postautonomia a la preindependència. Aquest és l’any”, ha manifestat Puigdemont, que s’ha compromès per enèsima vegada amb la convocatòria del referèndum “vàlid”. “No serà suficient” amb un primer ‘no’ del govern espanyol per renunciar a fer-lo acordat, ha afirmat. El president de la Generalitat ha assegurat que el 2017 és l’any en què “acaba un procés i comença una era”. “Crec que ens toca poder-ho dir sense adjectius, condicionals o supòsits, una era d’una Catalunya rotundament lliure”, ha expressat.

A la vigília de la conferència de presidents autonòmics, Puigdemont ha recordat que no hi assistirà i ha justificat que no s’hi parlarà del conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol. Ha subratllat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va dir en el seu discurs d’investidura que aquest era el “repte més gran” que tenia i, en canvi, ni l’ha “inclòs a l’ordre del dia” de la trobada. El líder català ha reiterat que vol una relació bilateral amb el cap de l’executiu espanyol.