Queden vuit dies perquè s’esgoti el termini per celebrar el primer ple d’investidura. I en aquesta setmana i escaig encara pot passar de tot. Carles Puigdemont ha obert la porta, aquest dimarts, a tornar a Catalunya per ser investit de forma presencial a la cambra. “No descarto res perquè la meva obligació és treballar per la restauració democràtica”, ha afirmat en una compareixença al parlament danès.

Pel candidat, el millor senyal que a Catalunya i a Espanya es “recuperi la normalitat” seria que ell pogués tornar de Bèlgica sense risc de ser detingut. Ha explicat que els propers dies treballarà amb aquest objectiu i ha convidat “tothom a fer-ho possible, començant per les autoritat espanyoles”. Puigdemont afegeix que això seria un pas important cap a la “restauració democràtica”, que hauria de permetre obrir un procés de diàleg i negociació amb l’Estat “necessari, inevitable i imprescindible”.

Reacció a la decisió de Llarena

Sobre la decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena de no reactivar l’euroordre de detenció contra ell, Puigdemont es mostra sorprès. “Que un jutge digui que no deté algú que considera un criminal perillós perquè creu que aquest suposat criminal perillós vol ser detingut” és quelcom “delirant que explica la debilitat d’aquesta posició”.

Puigdemont i el petó a la bandera espanyola

Carles Puigdemont també ha estat protagonista d’un vídeo que ha corregut per les xarxes socials. L’ha gravat un jove, que és youtuber, i li ha demanat que fes un petó a una bandera espanyola. Puigdemont no ha tingut inconvenient en fer-ho i ha contestat, sense perdre el somriure, que no té cap problema amb Espanya.

El president destituït hi ha respost a través del seu compte oficial de Twitter amb aquesta piulada: