Els nous consellers del govern han pres possessió del càrrec aquest divendres a la tarda al Palau de la Generalitat. Joaquim Forn ha assumit la conselleria d’Interior, Clara Ponsatí, la d’Ensenyament, i Jordi Turull, la de Presidència i el càrrec de portaveu del govern. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit que Forn té una “sòlida experiència política” al costat de l’exalcalde Xavier Trias, i ha assegurat que té “un record inesborrable” de quan es va fer càrrec de la Guàrdia Urbana com a primer tinent d’alcalde.

Puigdemont ha dit que el compromís de servei públic de Joaquim Forn “ve de lluny”, i ha afirmat que ha estat vinculat sempre “a la defensa dels drets i les llibertats nacionals de Catalunya”. El president de la Generalitat ha destacat també el compromís cívic amb Catalunya i l’estima a la docència de Clara Ponsatí, la nova consellera d’Ensenyament. De Jordi Turull, conseller de la Presidència, n’ha recordat la tasca de president del Grup Parlamentari de Junts pel Sí i quan va anar al Congrés dels Diputats a demanar les competències per organitzar una consulta sobre el futur de Catalunya.

Jané traspassa la cartera d’Interior a Forn

Després de prendre possessió del càrrec, el fins ara conseller Jordi Jané ha donat la benvinguda a la conselleria el flamant nou cap, Joaquim Forn i tots dos han escenificat el tradicional traspàs de carteres. A preguntes dels mitjans de comunicació, el nou conseller ha dit que el paper dels Mossos d’Esquadra en el referèndum de l’1-O serà el de “qualsevol policia en qualsevol país del món quan hi ha eleccions, garantir que es desenvolupin en plena normalitat i tranquil·litat i que la gent pugui anar a votar amb seguretat”.