Carles Puigdemont ha assegurat aquest dissabte que el rei Felip VI té ara una oportunitat durant el missatge de Nadal per rectificar el seu discurs. En una entrevista a Reuters, ha criticat el discurs que va fer el monarca el 3 d’octubre, assegurant que aquelles paraules van ser una gran equivocació. “Va preferir ser el monarca del 155 i del Govern espanyol, que no pas el cap d’Estat” ha sentenciat Puigdemont. El candidat de Junts per Catalunya, creu que amb el discurs del 3 d’octubre el rei Felip VI va renunciar a ser part de la solució davant la situació creada entre la Generalitat i l’Estat.

Durant l’entrevista Puigdemont ha assegurat que vol tornar a Catalunya com més aviat millor per ser novament investit, i ha afirmat que si no se li permet jurar el seu càrrec s’estaria cometent una important anomalia per a la democràcia. “Jo sóc el president i ho seguiré sent si l’Estat espanyol respecta els resultats de les eleccions” ha conclòs.

Puigdemont ha assegurat que està preparat per defensar les institucions catalanes, així com el mandat de les urnes que ha sortit de les eleccions del 21-D. “Sóc a Brussel·les per poder continuar defensant això. Des de la presó no només no ho podria fer, sinó que seria una pèssima notícia per a la democràcia espanyola”, ha argumentat en una entrevista a Reuters. A més, ha opinat que el seu empresonament “tampoc no ajudaria a arreglar les coses” i ha instat a escoltar el “mandat clar” del poble català.

També ha demanat posar fi a la “contradicció” que suposa que ell es pugui presentar a unes eleccions apostant per la independència, que guanyin i després que ell pugui anar a la presó “per fer possible el compromís electoral”.