En una breu compareixença al Palau de la Generalitat, Carles Puigdemont ha considerat que el sobiranisme sortirà “reforçat” de la decisió del TSJC d’inhabilitar Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per haver organitzat la consulta del 9-N. “Ens anima a continuar”, ha expressat Puigdemont, que ha remarcat la manca de diàleg del Govern espanyol. “L’altra part del conflicte s’entossudeix en més judicis i sentències condemnatòries”, ha assenyalat, en referència als procediments oberts també contra l’exportaveu del govern Francesc Homs, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la resta de membres sobiranistes de la Mesa de la cambra.

El cap de l’executiu ha valorat la “coincidència” de la sentència amb els advertiments a l’Estat espanyol de la Comissió de Venècia i de la Fundació Adenauer, que suggereixen una “solució política” al conflicte català.

Al seu torn, el vicepresident del govern català, Oriol Junqueras, ha insistit que la resolució judicial “referma el convenciment” de complir el “mandat democràtic”. El també conseller d’Economia ha deixat clar que l’executiu continuarà treballant per fer el referèndum. “No només per fer-lo, sinó també per guanyar”, ha sentenciat.