El líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha aclarit, aquest diumenge al matí, des de Waterloo, quina és la condició de la seva formació per negociar una investidura a Madrid. L’expresident de la Generalitat ha dit que és “indispensable” que el candidat no es negui al dret a l’autodeterminació. Puigdemont també ha denunciat que les “línies vermelles” de l’Estat siguin l’absència “absoluta” de diàleg i “les porres de l’1-O”, que estan “tacades de sang”.

Així ho ha assegurat en una atenció als mitjans després de rebre una comitiva dels candidats de JxCat a les eleccions generals al Congrés en un hotel de Waterloo. Puigdemont també ha subratllat que “per poder respectar el dret a l’autodeterminació, cal que no es negui”.

Parlar o exercir l’autodeterminació

Aquestes declaracions arriben després que, aquest dissabte, la formació s’encallés amb aquesta qüestió. El cap de llista, Jordi Sánchez, va assegurar en un article a ‘La Vanguardia’ -signat conjuntament amb Turull, Rull i Forn- que la condició era que no es “tombés” la via de l’autodeterminació i “s’abracés el diàleg”, mentre que la seva número 2, Laura Borràs, va assegurar des de Barcelona que anirien a Madrid “no a parlar, sinó a exercir l’autodeterminació”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]