Vila prendrà possessió del càrrec aquest dimarts en un acte presidit pel president Puigdemont, que se celebrarà a les 9.45 h al Palau de la Generalitat. El relleu, però, entrarà en vigor quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Arran de les declaracions de Jordi Baiget, els partidaris de la independència han demanat la dimissió del conseller a través de les xarxes. Des de la CUP, han reclamat que s’aparti i deixi pas a altres persones disposades a defensar el referèndum. Una de les peticions de dimissió ha vingut per part de la diputada cupaire Mireia Boya, que a través de Twitter ha aplaudit la decisió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de destituir Jordi Baiget com a conseller.

Qui també ha reaccionat ha estat Eulàlia Reguant, diputada de la CUP i futura regidora al govern municipal. A través de Twitter, Reguant ha dit que destituir Baiget era “necessari” però ha qüestionat que sigui Santi Vila qui ara ocupi el càrrec, tenint en compte que ja encapçala el Departament de Cultura, fins que se’n trobi substitut. La cupaire ha demanat que el proper conseller de Cultura “pensi en cultura”.

Jordi Baiget, el primer membre del govern català a criticar l’1-O

Les paraules de Jordi Baiget han tingut molta repercussió mediàtica i, malgrat que membres del seu partit l’han justificat, ha acabat sent apartat del càrrec. A més de posar en dubte el referèndum de l’1-O, durant l’entrevista al diari ‘El Punt Avui’, Baiget ha revelat que no formava part del “nucli dur” que prenia decisions en el govern català. L’exconseller ha admès que li preocupaven les repercussions que ell i la seva família podien patir per organitzar el referèndum. En aquesta línia, Baiget ha criticat algunes de les propostes que ha fet la CUP per garantir el referèndum, com la de fer una vaga general.