(ACN) El Grup Parlamentari de PSC – Units per Avançar ha registrat una bateria d’11 preguntes al Parlament pels talls a l’avinguda Meridiana de Barcelona, que ja acumulen 130 dies seguits després de la sentència del Suprem al procés, del 14 d’octubre. Es demana conèixer des de quina data es produeixen els talls, si van ser comunicats, quants informes n’han emès el cos de Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana al respecte, o si s’han presentat requeriments o s’han suggerit mesures al respecte. I, en cas contrari, els motius per no fer-ho.

En paral·lel, els socialistes han entrat una proposta de resolució en què s’exigeix al Departament d’Interior que busqui una ubicació alternativa per a la protesta independentista. “Instem el Departament d’Interior a indicar amb caràcter immediat als organitzadors dels talls diaris de la Meridiana una ubicació alternativa dins la mateixa ciutat de Barcelona on es puguin celebrar les seves concentracions diàries, que faci raonablement compatible el dret de manifestació amb la resta de drets que cal ponderar”, diu el text de la proposta de resolució de PSC – Units signada per Eva Granados, Ferran Pedret i Carles Castillo.

Els socialistes asseguren que defensen el dret a manifestació però consideren que els talls de la Meridiana “duren molts dies i estan perjudicant clarament veïns i comerciants, a més de la mobilitat d’un dels eixos d’entrada i sortida més importants de la ciutat de Barcelona”. “Per aquest motiu reclamen que el conseller d’Interior intervingui amb la màxima celeritat possible”, ha conclòs des el Grup Parlamentari de PSC – Units per Avançar.

Ciutadans també prepara iniciatives parlamentàries per aturar la protesta

La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha visitat aquest dissabte el punt de l’avinguda on cada dia, des del 14 d’octubre, es fa la manifestació. Des d’una carpa instal·lada a l’encreuament de la Meridiana amb Fabra i Puig, Roldán ha denunciat que “la situació és insostenible” i ha criticat, “la impunitat amb la que els manifestants tallen cada dia la via“. Tal com ha anunciat el PSC, el grup taronja també ha confirmat que prepara iniciatives parlamentàries per aturar la protesta.