lloguer pisos

La futura llei estatal d’habitatge, que estan negociant els dos socis de govern a La Moncloa (PSOE i Unides Podem) —amb tensions incloses—, ha obert també un estira-i-arronsa entre comuns i socialistes a l’Ajuntament. El PSC ha replicat la carta que l’alcaldessa, Ada Colau, ha enviat al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, en què li presenta una proposta de llei que inclou la regulació dels lloguers i més inversió per ampliar el parc públic d’habitatge.

En un fil a Twitter, el regidor Joan Ramon Riera (PSC) ha assegurat que la proposta que ha elaborat Ábalos “regula els preus del lloguer alhora que afavoreix l’oferta d’habitatge assequible”. Riera diu que la regulació que es planteja dels lloguers penalitza fiscalment la tinència de pisos buits i amb la declaració de zones de mercat residencial tensionat. El regidor afegeix que la proposta de llei incentiva la mobilització d’habitatge de lloguer.

Els tuits de Riera arriben després que en una entrevista a TVE, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín (BComú) hagi esperonat els socialistes a triar al Congrés dels Diputats entre “una majoria de dretes conservadora que defensa l’especulació o una majoria progressista que posa el dret a l’habitatge al centre de la futura llei“.