El PSC i el PP han criticat aquest diumenge la querella anunciada pel president del Parlament, Roger Torrent, contra el jutge Pablo Llarena per haver impedit que Jordi Sànchez assistís al debat d’investidura. El secretari d’Organització socialista, Salvador Illa, ha advertit a la Mesa que “amb querelles no se soluciona res”. El popular Xavier García Albiol ha anunciat que estudiaran emprendre accions legals si la cambra ho tira endavant.

Illa ha afegit, tal com ja va dir el PSC aquest divendres després de la reunió de la Mesa, que s’està fent un ús “partidista i polític” de la cambra catalana. El socialista també ha afegit que “no se soluciona res” amb querelles, després que el Parlament aprovés presentar una querella per prevaricació contra el jutge Llarena per vetar la investidura de Sànchez. Des de les files populars, el líder del PPC, Xavier García Albiol, ha anunciat que estan estudiant emprendre accions legals si s’acaba tirant endavant la querella, tal com també va expressar Ciutadans aquest divendres. 
Albiol també ha afegit que “no podem permetre que el president del Parlament, Roger Torrent, segueixi degradant la institució” i ha definit l’ús del Parlament per part de Roger Torrent com una “simple oficina del defensor de l’independentista”.