El Partit Socialista de Catalunya ha demanat a la Generalitat que actuï per resoldre les ocupacions il·legals de pisos buits i doni suport als ajuntaments amb mesures socials i policials.

El primer tinent d’alcalde i secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha reiterat la necessitat que el Govern deixi de “mirar cap a l’altra banda” i afronti el problema de les ocupacions il·legals. Segons el partit, a Barcelona aquest juliol i agost s’han presentat 356 denúncies per ocupacions il·legals, un 41 % més que l’estiu anterior. Segons els socialistes, l’executiu català és l’única administració que no ha fet res en aquesta matèria i critica que “deixa als peus dels cavalls” els ajuntaments.

Per això, els grups municipals del PSC als consistoris presentaran una declaració institucional en què demanaran uns criteris clars d’actuació policial, contra les màfies i grups criminals, i una reforma legal que permeti “lluitar de manera eficaç contra les ocupacions”.

App Alertcop

Paral·lelament, el Ministeri d’Interior ha posat en marxa un protocol que permet als cossos policials fer desallotjaments immediats davant ocupacions “flagrants’” i sense necessitat de sol·licitar mesures judicials. Per fer possible els avisos dels veïns, l’aplicació mòbil Alertcop incorporarà una opció que permetrà contactar les autoritats i denunciar quan es produeixi la usurpació d’un immoble.