Segons el líder dels socialistes barcelonins, Xavier Trias està plantejant la campanya de les eleccions municipals del 24 de maig com “una pugna entre antisistema i conservadors, però la majoria de la classe mitjana de Barcelona no és això el que vol”, sinó que demana polítiques progressistes fetes des del sentit comú i des de la iniciativa política del govern municipal.

Per combatre la polarització entre CiU i Barcelona en Comú que dibuixa l’enquesta, Collboni presenta els socialistes com “l’esquerra reformista que busca i proposarà solucions concretes als problemes reals: atur, precarietat, transport, model de turisme…”. L’alcaldable del PSC diu que està desitjant entrar en campanya per poder contraposar models de ciutat: “Vull un debat sobre Barcelona, no sobre el futur de Catalunya ni sobre el sistema”.

Jaume Collboni insisteix que el 24 de maig hi ha unes eleccions municipals, no unes plebiscitàries sobre la independència de Catalunya ni un referèndum sobre la reforma del sistema. El president de la Federació de Barcelona del PSC s’ha mostrat convençut de poder revertir la tendència a la baixa que apunta aquesta enquesta “tan bon punt tots puguem començar explicar les nostres propostes a la ciutadania”.