LAIA SERRA, advocada "Realment què significa, aquesta sentència? És un llindar a la llibertat d'expressió que no només afectarà aquest cas i aquestes encausades sinó que pot constituir, de fet cerca ser un precedent jurídic exemplaritzant que posi un topall i desincentivi la ciutadania a expressar la crítica." CONCHA, membre de l'Assemblea de Familiars d'Encausades pels fets del Parlament "La libertad de expresión está en juego. Una sociedad que se considere democrática no se puede permitir la existencia de presos políticos."

Els pares i mares dels joves, acompanyats dels representants jurídics dels encausats, han denunciat en una roda de premsa les condemnes de presó per a vuit dels joves que van participar en la manifestació davant del Parlament el juny de 2011 i han alertat sobre les conseqüències que poden tenir aquestes penes en un futur.

Segons l’advocada Laia Serra, la sentència és “un llindar a la llibertat d’expressió” que no només afectarà aquest cas sinó que es pot convertir en “un precedent jurídic exemplaritzant que posi un topall i desincentivi la ciutadania a expressar la crítica.”  Una membre de l’Assemblea de Familiars d’Encausades pels fets del Parlament – que s’han organitzat en associació – ha titllat els detinguts de “presos polítics” i ha denunciat que la “llibertat d’expresió està en joc”.

Els familiars han agraït el suport rebut i n’han demanat més per a les properes accions de protesta. Aquest dissabte hi ha previstes concentracions i manifestacions solidàries arreu de l’Estat, també a Barcelona, i dissabte 19 d’abril es vol fer una cadena humana al voltant del Parlament.