Terrasses obertes a la fase 1 de la desescalada

El Govern ha constatat que és en l’àmbit familiar i social on s’està produint un important percentatge dels contagis de coronavirus, com a conseqüència de la relaxació en els controls preventius per evitar-los. Per aquest motiu ha decidit prorrogar durant 15 dies més la prohibició de fer trobades o reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit públic com privat. Una resolució publicada al DOGC que va entrar en vigor el 10 de setembre. Aquesta mesura té com a objectiu, d’una banda, intentar controlar la corba de contagis

, per tal d’aplanar-la i; de l’altra, intentar evitar que s’hagin d’adoptar mesures més restrictives. La Generalitat ha detectat que limitant l’activitat social, disminueix el risc de contagi mitjançant les persones asimptomàtiques.

Les activitats laborals, religioses i culturals en queden excloses

El Govern no ha inclòs en aquesta prohibició les activitats laborals, les activitats de culte, actes religiosos com casaments, serveis religiosos, el funerals, ni els mitjans de transport públic. També queden excloses les activitats culturals, sempre que es compleixin les indicacions aprovades pel Procicat.