andana metro

L’Ajuntament de Barcelona proposarà a l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità) ampliar l’horari del metro fins a les 2 h les nits de divendres i dissabte, mentre no reobri l’oci nocturn. En canvi, un cop tornin a funcionar les discoteques i locals d’oci, la proposta preveu que el metro funcioni fins a les 2 h les nits de divendres i de forma ininterrompuda les nits de dissabte. Ara mateix, el metro tanca a les 0 h.

Així ho ha proposat la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, a la Comissió d’Urbanisme d’aquest mes de maig, arran d’una proposició presentada pel Grup Municipal del PP. Tot i que els populars plantejaven, inicialment, recuperar el servei ininterromput les nits de dissabte des d’ara mateix, Alarcón ha transaccionat un canvi perquè, mentre no hi hagi oci nocturn, el transport públic no funcioni tota la nit.

Malgrat la voluntat política del govern municipal, el cert és que ha de ser l’ATM qui avali l’ampliació de l’horari del metro en última instància. A l’ATM hi ha representats l’Ajuntament, la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.