Prop del 70% dels barcelonins aproven la gestió municipal, entre aquests un 20% la considera normal i la resta, un 49%, creu que és bona o molt bona. En canvi un de cada quatre enquestats la suspèn. Els resultats situen la gestió de Trias quatre punts per sobre el baròmetre de desembre i ens hauríem de remuntar fins a 2006 per trobar una valoració tan alta. Tot i això, puja dos punts i arriba al 42% els que creuen que la ciutat ha empitjorat. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Els ciutadans confien en el seu Ajuntament, i això ens exigeix a nosaltres estar a l'altura, no abaixar la guàrdia." Pel que fa als líders polítics, només l'alcalde, Xavier Trias, supera el 5. El socialista Jordi Martí, que per primera vegada apareix en aquesta enquesta i el qual coneixen quatre de cada 10 barcelonins, obté un 4,4. Alberto Fernández Díaz es manté per sota del 4, i Ricard Gomà i Jordi Portabella freguen l'aprovat. En intenció de vot, tots els partits baixen respecte al baròmetre de desembre. Convergència i Unió tornaria a guanyar les eleccions municipals i se situaria a 10 punts del PSC. Qui recula significativament en l'enquesta és el PP, que tot i ser la tercera força política al consistori, es queda amb un percentatge quasi marginal, per sota d'Iniciativa i la coalició independentista Unitat per Barcelona. GABRIEL COLOMÉ, portaveu del Grup Municipal del PSC "Si un mira l'evolució dels alcaldes a la ciutat des de l'any 79, en el primer any del seu mandat estan entorn del set, set i mig. I per tant és un alcalde que és gris, no és un líder. És a dir, gestiona però no governa perquè no pren decisions i aquí sí que es nota qui està fent d'alcalde de la ciutat, que es diu Artur Mas." ÀNGELS ESTELLER, portaveu del Grup Municipal del PP "És un baròmetre que fa desaparèixer el 80% del vot dels electors del PP i en aquest sentit nosaltres qüestionem molt com s'ha fet aquest baròmetre i ens sorprèn que el govern actual que criticava el baròmetre hereu continua mantenint el mateix sistema perquè l'afavoreix." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Ha crescut la percepció de crisi, d'atur, per tant de problemes socioeconòmics i, per tant, si això és així el govern no pot donar l'esquena a aquesta situació. Nosaltres creiem que ha d'haver-hi un gir molt radical en les polítiques del govern. S'han de prioritzar les polítiques d'ocupació i s'ha de plantar cara a les retallades." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+DCat+RCat "Fins que no veiem una Barcelona forta i decidida a encapçalar la sortida de la crisi doncs es continuarà produint una sensació d'un cert desencís, d'una certa preocupació, no només econòmica sinó també d'esdevenidor de la ciutat que cal intervenir immediatament."

El portaveu del PSC a l’Ajuntament, Gabriel Colomé, ha tret importància a la davallada en intenció de vot del seu partit, que passaria de l’11,5% de les darreres eleccions, al  8,7%. Els socialistes creuen que la nota de Trias –un 5,3– és “baixíssima” i que les valoracions són purament de continuïtat i fruit de la inèrcia del mandat socialista anterior.

El PP ha criticat el fet que el baròmetre faci davallar la intenció de vot del 9% a l’1,9%. La seva portaveu, Àngels Esteller, ha assegurat que el baròmetre ha fet desaparèixer el 80% dels votants del PP: “No entenem com altres forces polítiques amb representació mínima al consistori dupliquen resultats, i el PP passa del 9% a l’1,9% de l’enquesta.”

Per la seva banda, el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Ricard Gomà, creu que les dades del baròmetre constaten que “Trias governa d’esquena a les persones”, ja que impulsa retallades a l’agència Barcelona Activa mentre la preocupació principal dels barcelonins és l’atur. Gomà es felicita de les expectatives de vot d’ICV-EUiA, especialment en la franja més jove de votants.

El líder d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha celebrat que la coalició independentista surti reforçada, amb un increment de quasi tres punts en intenció de vot. “En un marc de crisi i dificultats econòmiques, una part cada cop més important de la ciutadania diposita la seva confiança en nosaltres com una força independentista i de sensibilitat social”, ha dit Portabella.

El Baròmetre Semestral de Barcelona ha estat elaborat a partir de 800 enquestes elaborades entre el 13 i el 20 de juny de 2012.