La concentració està prevista al passeig de Lluís Companys a partir d’un quart de nou del matí. Des de les entitats sobiranistes s’han mostrat convençuts que arribaran als 40.000 inscrits. Aquest diumenge hi ha més 35.000 persones apuntades i 157 autocars programats. Es preveu que sigui una mobilització amb una forta presència de càrrecs electes d’arreu de Catalunya. De fet, se n’esperen entre 400 i 500.

En la presentació del dispositiu del 6-F, la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, ha afirmat que el judici previst per dilluns és “un dels fets més greus des del franquisme”. El president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, ha defensat la consulta del 9-N, ja que, ha assegurat que les urnes es van posar a disposició dels ciutadans com en qualsevol altre ocasió com, per exemple, per escollir els alcaldes dels municipis.

Buch també ha fet referència al referèndum que es preveu celebrar abans del setembre i ha afirmat que si es precinten escoles, s’obriran teatres i que si també els tanquen, s’obriran biblioteques, centres cívics o places, ja que, “les places no les poden precintar”.

Per altra banda, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha qualificat el Govern espanyol de “demafòbic” i ha aprofitat també per fer una crida a les institucions europees perquè intervinguin en el conflicte per la celebració del referèndum. De fet, les entitats han confirmat la presència d’observadors internacionals que serviran per explicar al món el que passi dilluns així com les conseqüències que pugui comportar el judici. Per Cuixart aquesta concentració és un pas més per avançar cap a aquesta consulta.

A l’acte també hi han assistit representants polítics com Marta Rovira, d’ERC, Marta Pascal, del PDeCAT, i també de la CUP, Anna Gabriel, així com altres càrrecs d’EUiA, ICV, Demòcrates i BComú. També hi han estat presents membres dels sindicats UGT, CCOO, Unió de Pagesos, Intersindical, entre altres entitats socials del país.