Site icon betevé

Programes electorals 2021: les propostes per a les eleccions del 14-F

Consulta cada programa electoral per a les eleccions a Catalunya 2021, disponibles en PDF

programes electorals 2021 a Catalunya en pdf

Quines són les propostes dels partits per Catalunya de cara al 14-F? Totes les formacions polítiques ja han fet públics els programes electorals del 2021 per a aquestes eleccions al Parlament de Catalunya o, com a mínim, han difós les seves propostes principals per als pròxims anys.

A continuació, trobaràs cada programa electoral en PDF i les principals propostes de les formacions.

Resultats a les eleccions a Catalunya 2021, en directe

Programa electoral de Ciutadans

La formació de Ciutadans ha fet públiques les propostes principals del seu programa electoral 2021. Per exemple, aposta per una baixada generalitzada d’impostos a les classes mitjanes i reduir el nombre de conselleries.


Programa electoral d’ERC

Esquerra Republicana ja ha publicat el seu programa electoral per al 14-F. Amb Pere Aragonès com a candidat, el partit té com a compromisos la defensa de l’autodeterminació i l’amnistia, la lluita contra la corrupció, contra l’emergència climàtica i el rellançament de la cultura i la llengua. Consulta el programa per veure la resta de propostes.


Programa electoral del PDeCAT

El Partit Demòcrata (PDeCAT), la formació d’Àngels Chacón presenta set grans eixos per Catalunya al programa electoral del 2021, entre els quals destaquen les polítiques socials, l’assoliment d’un nou pacte intergeneracional i la projecció de Catalunya al món. Consulta el programa per conèixer-ne les propostes al detall.


Programa electoral del PSC

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) ja ha difós un esborrany del seu programa electoral per a les eleccions catalanes del 2021. Els socialistes, amb Salvador Illa al capdavant, treballa en sis eixos: cogovernança federal, serveis públics, feminisme, ecologisme, desenvolupament econòmic i innovació i indústria. Consulta el programa complet per veure’n les propostes concretes.


Programa electoral d’En Comú Podem

Jéssica Albiach (ECP) fa campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya, apostant per la “reconstrucció” dels serveis públics, el model econòmic i l’autogovern de Catalunya, tot, a través d’una “perspectiva feminista“. El programa electoral d’En Comú Podem per al 2021 recull diverses propostes, entre les quals també hi ha el de garantir l’accés universal al sistema sanitari a totes les persones que viuen a Catalunya. Més detalls, al seu programa.

On votar a Barcelona el 14-F?

Programa electoral de la CUP

La CUP recull les seves propostes per a Catalunya sota tres grans àmbits d’actuació: el primer, a favor d’un “pla de restat social per garantir la vida“; el segon, per “canviar el model“, i el tercer, per impulsar una “confrontació democràtica per la independència”. El programa electoral de la CUP inclou un pla nacional per al referèndum i l’amnistia i una renda bàsica universal de 735 euros al mes. Consulta la resta de propostes al document.


Programa electoral del PP

Els populars han fet públiques 101 propostes del seu programa electoral 2021. Per exemple, proposen abaixar l’IRPF i l’impost de successions i expulsar els ocupes de menys de 24 hores.


Programa electoral de Junts per Catalunya

La formació de Junts per Catalunya, liderada per Carles Puigdemont, té un dels programes electorals més extensos, amb més de 300 pàgines. El partit de Laura Borràs proposa crear el Banc Nacional de Catalunya o moderar la “fiscalitat del treball”. Per consultar tots els seus compromisos, dona un cop d’ull al seu programa.


Programa electoral de Vox

Vox, a diferència dels altres partits, no ha presentat formalment un programa electoral, sinó que ha centrat les seves propostes en deu punts. Per exemple, vol denunciar l’anterior govern de la Generalitat pel “cop d’estat” a Catalunya i expulsar els “immigrants il·legals”.

Candidats a les eleccions a Catalunya 2021