ROGER PALLAROLS, director general del Gremi de Restauració "Aquest procés de participatiu que s'anuncia de manera tímida, suposa una correcció de l'error de negar la participació del sector que hem visuct fins ara, però no ha de quedar aquí, necessitem ampliar la participació de la restauració a distribucions de districte i ordenacions singulars de districte." GABRIEL JENÉ, president de Barcelona Oberta "Poder tenir un desplegament de terrases suficientment adequat a l'activitat del mateix local i no patir aquesta restricció que l'ordenança ens està donant."

El govern de Colau obre una nova via per reprendre el diàleg amb bars i restaurants i consensuar una nova reordenació de les terrasses. Una etapa que arrenca amb un procés participatiu per redefinir com han de ser aquests espais a la plaça de Lesseps, la plaça de Catalunya i el passeig de Gràcia.

A través d’un comunicat, el consistori ha assegurat que vol “buscar el màxim consens” per tancar aquest conflicte, que fins ara ha enfrontat el govern municipal i els restauradors. El govern municipal proposa obrir una ronda de contactes amb la ciutadania i els agents implicats per definir les noves ordenacions singulars de terrasses previstes en l’ordenança vigent.

L’Ajuntament vol concretar cada ordenació singular en tres sessions de participació. Un cop es tanqui la proposta es presentarà a la Comissió Tècnica de Terrasses i s’aprovarà després d’un període d’exposició pública.

Les entitats implicades, a favor del diàleg

L’Ajuntament ha fet una crida a un conjunt d’entitats implicades de la ciutat com el Gremi de Restauració, el Gremi d’Hotels, Barcelona Comerç, Pimec Comerç o Barcelona Oberta. En els últims mesos govern i restauradors han acostat posicions i ara el president del gremi, Roger Pallarols, valora positivament el procés participatiu i considera que “suposa una correcció de l’error de negar la participació del sector.” I per això proposa que el procés s’ampliï i els restauradors puguin dir-hi la seva també en “les ordenacions singulars de terrasses de cada districte”.

Pel que fa a Barcelona Oberta, també valoren positivament reobrir el diàleg. El seu president, Gabriel Jené, reclama “poder tenir veu i vot com a principals afectats”. Defensa “les terrasses de qualitat” i assegura que han de permetre fer “compatible l’activitat comercial amb la restauració”. A més, ha explicat que es mantenen “reivindicatius per no reduir el nombre de terrasses” i que lluitaran per “poder tenir un desplegament de terrasses suficientment adequat a l’activitat del mateix local i no patir aquesta restricció que l’ordenança ens està donant”.