Aeroport del Prat

L’anunci del Govern espanyol de suspendre l’ampliació de l’aeroport del Prat per falta d’acord amb la Generalitat ha provocat reaccions de diversos líders municipals a l’Ajuntament de Barcelona. En una piulada, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), ha instat el govern català a reflexionar i donar suport a l’ampliació de l’aeroport “pel futur de Barcelona i Catalunya”.

Collboni ha afegit que “la manca de lideratge i la irresponsabilitat del Govern porten a la pèrdua d’oportunitats, de feina i d’inversió”.

La posició del líder socialista contrasta amb la de l’alcaldessa, Ada Colau, que aquest dijous al migdia, des del Senat, havia demanat a la ministra de Transports aturar l’ampliació de l’aeroport. I també amb el tinent d’alcalde i regidor de Presidència, Jordi Martí, que considera que la decisió del govern és conseqüència d’haver plantejat de manera errònia el projecte i que d’aquesta manera s’evita que sigui Europa qui l’aturi. A més, en responsabilitza Aena i el seu president executiu.

Maragall: “El socialisme només entén de submissió”

El líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, també ha reaccionat via Twitter. En una piulada, ha carregat contra “la vella política del socialisme”, de qui diu que “només entén de pactes secrets, silenci i submissió”. Maragall resumeix la proposta del Govern espanyol en un “si voleu inversió, calleu i obeïu”, i ha reclamat inversió i que Catalunya pugui tenir “l’última decisió”.

Artadi: “Colau és l’alcaldessa del decreixement”

La presidenta del Grup Municipal de Junts, Elsa Artadi, ha apuntat que el PSOE farà “el que volia des del principi: invertir a Barajas i abandonar el Prat“. En la mateixa piulada, Artadi ha dit que serà “amb la col·laboració necessària de Colau, l’alcaldessa del decreixement i l’empobriment de Barcelona“.

Guilarte: “Nova concessió de Sánchez als socis populistes i separatistes”

Des de Ciutadans, Luz Guilarte considera que la decisió del Govern espanyol d’aturar la inversió a l’aeroport de Barcelona és “una nova concessió” del president, Pedro Sánchez, “als seus socis populistes i separatistes”. “Barcelona és una moneda de canvi”, ha lamentat la líder municipal de la formació taronja.

Bou: “Hem desaprofitat una injecció de 1.700 milions d’euros”

El líder del Partit Popular a Barcelona, Josep Bou, retreu a qui es queixava que totes les inversions anaven a l’aeroport de Madrid que ara es queden sense una inversió de 1.700 milions d’euros.

Parera: “Estem en mans d’autèntics incompetents”

La regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, ha sentenciat en una piulada: “Estem en mans d’autèntics incompetents. Aquí i a Madrid”.