Des dels partits catalans, el diputat de Junts per Catalunya Josep Costa ha celebrat que a Alemanya hi ha justícia i agraeix els donatius que permetran pagar la fiança de Puigdemont. Costa també ha dit des del Parlament que l’acusació de rebel·lió a Puigdemont ha estat “manifestament infundada” i s’ha mostrat optimista amb el delicte de malversació, ja que ha assegurat que tenen “totes les proves i evidències que no hi ha hagut malversació”. El portaveu de JxC Eduard Pujol ha afegit que “el que no vol la justícia espanyola, la justícia alemanya ho ha entès”.

Des d’ERC, el diputat Gerard Gómez del Moral ha afirmat que “les instàncies judicials europees donen aquest revés a la justícia espanyola i desmunten el que des dels poders de l’Estat s’ha intentat construir”.

El líder de la CUP, Carles Riera, ho considera una victòria i demana investir ja Carles Puigdemont. També s’hi ha pronunciat Xavier Domènech, de Catalunya en Comú – Podem, que considera que les acusacions del Tribunal Suprem queden en una posició insostenible. El líder dels populars, Xavier García Albiol, s’ha limitat a dir que respecta les decisions de la justícia alemanya.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que no hi ha hagut mai violència i que el delicte de rebel·lió és infundat i ha demanat posar fi a la “persecució política”.

Reaccions des de fora del país i des de la presó

Qui també s’hi ha pronunciat, i des de la presó d’Estermera, ha estat el líder d’ERC, Oriol Junqueras, amb una icona somrient. També Raül Romeva, que ha subratllat que “som un poble de pau”. L’exconsellera Clara Ponsatí, des d’Escòcia, ha escrit a través de Twitter que “vencerem”.