El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebut l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al Palau de la Generalitat. És la primera trobada entre tots dos, després que Aragonès hagi pres possessió del càrrec. De fet, és un dels primers actes de l’agenda del president i arriba només l’endemà de la formació del govern.

En acabar la reunió, Aragonès i Colau han comparegut conjuntament (un fet inusual fins ara) i han expressat “bona sintonia” per reprendre el treball conjunt entre les dues administracions. De fet, el president i l’alcaldessa s’han conjurat a iniciar “una nova etapa” en què la “lleialtat institucional i la confiança mútua” marquin el treball conjunt entre la Generalitat i l’Ajuntament.

Aragonès ha dit que “el meu compromís amb l’alcaldessa de lleialtat, col·laboració i cooperació és total i absolut” i, per la seva banda, Colau s’ha mostrat contenta, perquè “tinc la percepció que comença una nova etapa de màxima col·laboració institucional, tenim grans objectius compartits”. President i aclaldessa també ja han fixat al calendari que la comissió mixta entre la Generalitat i l’Ajuntament es reunirà el 18 de juny (un any i mig després de l’última trobada).

El problema de l’habitatge, primera prioritat

Colau tenia pressa per reunir-se amb Aragonès. El mateix dia que el Parlament va investir el president d’Esquerra, l’alcaldessa ja va dir que li demanaria una trobada perquè hi havia “molta feina a fer”. Un dels temes que s’ha tractat en la reunió és el de l’habitatge, el qual tant Colau com Aragonès han qualificat de prioritari.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha urgit la Generalitat ha abordar un protocol de mediació en desnonaments per evitar intervencions policials contundents, com la que es va viure al Bloc Llavors (al Poble-sec); el primer desnonament des que Pere Aragonès és president de la Generalitat. Colau ha posat a disposició de la Generalitat “tota l’experiència” de la unitat municipal antidesnonaments, alhora que ha reclamat més implicació del govern català per impulsar la construcció d’habitatge públic.

De tot plegat i d’altres qüestions (com la sostenibilitat, la mobilitat o l’aprofitament dels fons europeus Next Generation) se’n parlarà de forma més concreta en el marc de la comissió mixta Generalitat-Ajuntament convocada per al 18 de juny.