24 hores després de fer-se públic que encapçalarà la llista del PP a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Daniel Sirera ha comparegut per primera vegada davant dels mitjans de comunicació. Ha afirmat que treballarà per “convertir Barcelona en la ciutat que va ser” i que “obre les portes del partit” per aglutinar el vot constitucionalista. Es mostra disposat a acceptar qualsevol suport, inclòs Vox.

Si he de ser alcalde de Barcelona, qualsevol partit que em vulgui donar suport l’acceptaré de bon grat”
Daniel Sirera, candidat del PP a l’alcaldia

Una ciutat “degradada, bruta i insegura”

El candidat del PP ha lamentat “l’estat” en què es troba la ciutat. Alerta que, tot i que viu a Barcelona des de l’any 73, mai no l’havia vist “tan malament i tan degradada” com ara. Sirera creu que el PP serà clau per canviar aquesta situació i per la governabilitat a Barcelona i afirma que el seu objectiu és aconseguir el màxim de regidors possibles, sense descartar guanyar. “També era impossible arribar a la lluna i l’home hi va arribar”, ha ironitzat.

“Mai no he vist Barcelona tan degradada com l’he vist en aquests moments. Tinc ganes que Barcelona torni a ser Barcelona”
Daniel Sirera, candidat del PP a l’alcaldia

“Ni populistes, ni independentistes”

Sobre possibles pactes postelectorals, Sirera ha descartat de moment donar suport a Xavier Trias. Tot i que diu que el coneix des de fa molts anys i que “el respecta”, afirma que “no podrà donar suport a un alcalde que defensi la independència de Catalunya”. Sobre Collboni, ha assegurat que “forma part del problema”. Lamenta que “sembla que oblidi que ell forma part de l’ajuntament d’una ciutat que està feta un nyap”.

Agraïment a Josep Bou

La candidatura de Sirera la va ratificar aquest dilluns a la tarda el Comitè Electoral del PP de Catalunya per unanimitat. D’aquesta manera substituirà Josep Bou, que ja ha felicitat Sirera. El candidat del PP ha agraït la feina que ha fet el president del grup municipal fins ara i ha dit que li agradaria que fes “el que m’ha dir que farà: ajudar-me per aconseguir els màxims suports”.

Un històric dirigent del PP

Daniel Sirera és un vell conegut del partit. Va ser regidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona durant tres anys. Hi va entrar el 1996 després de la marxa d’Enric Lacalle, que havia liderat la llista del PP a les eleccions municipals del 1995.

L’etapa en què es va fer més conegut, però, va ser quan va ser president del PP a Catalunya durant un any, entre el 2007 i el 2008, tasca que va compaginar amb la de diputat al Parlament de Catalunya (entre el 1995 i el 2010). En l’actualitat era director de Gabinet del president del PP a la Comunitat Valenciana.