La seva germana Giovanna, que ara viu a la mateixa casa on estiuejava la família, ha volgut felicitar el seu germà a través de les nostres càmeres. Diu que el va felicitar per telèfon el mateix dilluns a la tarda i que Manuel Valls estava “sobtat” per la velocitat amb la qual han passat les coses i per les responsabilitats que tindrà. Segons ella, tot i que s’hi esperava i s’hi estava preparant, li hagués agradat quedar-se amb la cartera d’Interior, on estava a gust. També li va dir que “és molt dur el camí que m’espera, però és el que hi ha i tiraré endavant”.

Un primer ministre amb arrels a Horta

Va ser així per desig exprés dels pares, que van voler que nasqués a la ciutat i al barri del progenitor, Xavier Valls. La parella residia a París, on van emigrar atrets per l’efervescència artística de la capital francesa. De fet el pare de Valls era pintor. Tot i que en un principi es va interessar pel cubisme aviat es va decantar pel figurativisme i la seva obra es va omplir de paisatges, natures mortes, vistes de París i retrats.

Tornant a la figura de Manuel Valls, la seva història amb el socialisme arrenca amb només 17 anys, quan va decidir ingressar com a militant al Partit Socialista. Tres anys més tard va obtenir la nacionalitat francesa. La carrera política de Valls es va veure definitivament impulsada el 2001, quan va ser escollit alcalde de la localitat d’Évry, un càrrec que va mantenir fins a 2012. Aquell any va incorporar-se al Govern d’Hollande, de qui va ser director de Comunicació durant la campanya electoral.  Amb un 63% és el ministre socialista més ben valorat i mai no ha amagat la voluntat d’arribar algun dia al Palau de l’Elisi.