El govern d’Ada Colau no podrà aprovar el pressupost municipal en el ple d’aquest divendres. El PSC, exsoci de BComú, ha anunciat que hi votarà en contra, una decisió que tomba qualsevol opció d’aprovar els comptes amb les abstencions ja anunciades del PDeCAT i ERC. El líder socialista, Jaume Collboni, ha justificat el “no” per “la claudicació de Colau” amb els independentistes. L’anunci del PSC empeny l’alcaldessa, de nou, a una qüestió de confiança per aprovar els comptes en solitari.

Jaume Collboni ha explicat que el preacord de Colau amb Trias -que incloïa retirar la partida del tramvia- va marcar un punt d’inflexió en les converses del PSC amb el govern, que han acabat sense acord aquesta setmana. “Colau va trencar el govern i ara en veiem les conseqüències”, ha sentenciat Collboni, que ha acusat l’alcaldessa de “trencar la coherència” del govern de coalició després de pactar amb el PDeCAT retirar la partida del tramvia del pressupost i modificar la tarifació social a les escoles bressol.

El “no” dels socialistes fa innecessària l’abstenció ja anunciada del PDeCAT i també d’ERC. El mateix Xavier Trias ha comunicat en persona a l’alcaldessa el sentit del vot aquest dijous. En canvi, la CUP ha anunciat que optarà pel vot en contra perquè no coneixen l’abast de les negociacions amb els grups i també per la pujada de tarifes del transport públic. “No compartim aquest pressupost i l’abstenció no està en el nostre escenari”, ha assegurat la regidora Eulàlia Reguant.