Els concursos públics per definir com serà la futura superilla de l’Eixample han reunit un total de 86 projectes. En concret, 40 han fet propostes per transformar els eixos de Consell de Cent, Girona, Rocafort i Borrell, mentre que 46 més han fet propostes per a les quatre cruïlles que es pacificaran (les de Consell de Cent amb Rocafort, Borrell, Enric Granados i Girona).

Segons ha explicat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, “ara farem l’anàlisi de les propostes” perquè les obres dels primers trams de la superilla de l’Eixample comencin el primer trimestre del 2022. Pel que fa als 86 projectes presentats, Sanz ha assegurat que “han entès molt bé els reptes del segle XXI”.

18 experts per assessorar la superilla

La tinenta d’alcalde ho ha dit just abans de reunir la primera sessió del Consell Assessor de la Superilla. Aquest organisme vol ser “un espai de reflexió i avaluació” dels passos que s’aniran prenent per definir i executar la superilla de l’Eixample.

Està conformat per 18 arquitectes, urbanistes, geògrafs i altres experts, a banda de la mateixa Janet Sanz (que en serà la presidenta). Entre els noms del consell, destaquen el de Vicente Guallart (que va ser arquitecte en cap de l’Ajuntament durant el mandat de Xavier Trias), el de l’exregidora d’ERC Maria Buhigas, o el del geògraf i professor de la UB Lluís Frago. Segons ha explicat Sanz, Frago ha estat proposat pel sector comercial.