Arrenca el compte enrere per a les festes nadalenques. Aquest dijous l’Ajuntament ha presentat la campanya del Nadal 2022 a Barcelona i tots els detalls del Barcelona Festival de Nadal, que tindrà l’epicentre a la plaça de Catalunya. Però les celebracions nadalenques s’entendran per tota la ciutat amb propostes a tots els districtes. En total, hi haurà més de 300 sessions d’espectacles i 220 artistes als escenaris. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha assegurat que “tindrem un Nadal amb més esplendor, força i alegria que mai” després de dos anys amb restriccions. 

Colau ha demanat als barcelonins que facin seu el lema de la campanya “Bon Nadal, família!” i que vegin la ciutat com una família: “Barcelona vol ser una gran família en què ningú no es quedi enrere“. 

Jaume Collboni: “Per fi tenim el Nadal que ens mereixem”

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’ha mostrat satisfet perquè “per fi tenim el Nadal que ens mereixem”. En aquest sentit ha destacat que la campanya tindrà “més llum que mai, més actuacions que mai i més descentralització que mai”.

El Barcelona Festival de Nadal, a la plaça de Catalunya

Del 17 al 30 de desembre, se celebrarà el Barcelona Festival de Nadal 2022 que, un any més, tindrà com a epicentre la plaça de Catalunya i també la plaça de la Universitat.

En el cas de la plaça de Catalunya, als matins hi ha haurà les activitats per al públic familiar i, a la tarda, la programació més musical i la dansa. La cirereta del pastís serà ‘La torre de Nadal’ un espectacle d’òpera i circ coproduït amb el Liceu. Pel que fa a la plaça de la Universitat, el protagonisme serà per a les arts digitals.

Activitats als districtes i els barris

Tots els districtes acolliran desenes d’actes, fires i activitats als eixos comercials. Entre les novetats, el programa especial Escenaris nòmades, una proposta itinerant que portarà als barris un centenar representacions de vuit espectacles. 

I una altra de les activitats que donarà escalf als barris és la música en directe als mercats i botigues dels eixos comercials. El Sons de Ciutat en la versió nadalenca, Sons de Nadal, inclou 113 concerts gratuïts a 80 establiments comercials.

“Barcelona és un regal”, la cançó de les festes

I les festes de Nadal a la ciutat també tenen una banda sonora pròpia: “Barcelona és un regal”. Els santandreuencs Ginestà són els autors de la nadala que sonarà a carrers i places. 

El pessebre de Sant Jaume i els Reis d’Orient

Entre els clàssics d’aquests dies, hi ha el pessebre de Sant Jaume, que encara no s’ha revelat com serà, i l’exposició més tradicional de pessebres al Museu Marès. 

I una cita gairebé obligada per als més petits de la família és la visita a la Fàbrica de Reis, a la Fabra i Coats, del 27 de desembre al 4 de gener. Aquí els infants veuran com es preparen els regals que arribaran a casa seva. Després, el 5 de gener, Ses Majestats desfilaran per la ciutat amb les carrosses i el seguici de criatures màgiques en la cavalcada de Reis, que tornarà a repartir milers de caramels.

Fires nadalenques arreu

Les fires també són un clàssic del Nadal barceloní. Entre les més emblemàtiques, la Fira de Santa Llúcia, la de Sagrada Família i la Fira de Reis de la Gran Via. A banda, també hi ha les fires de districte on es poden trobar joguines tradicionals, regals i artesania. 

221.000 assistents el 2021

El 2021, el Barcelona Festival de Nadal va tenir una afluència de públic d’uns 221.000 assistents. A la plaça de Catalunya —on hi havia un aforament limitat per la pandèmia— es van aplegar de mitjana cada dia uns 17.000 espectadors.

Notícies del Nadal 2022