Els independentistes catalans s’enfronten al repte d’un referèndum“. Amb aquest titular ha explicat la Via Catalana el diari digital ‘Wall Street Journal’, un rotatiu conservador amb seu a Nova York, als Estats Units. El text feia referència als lemes que portaven alguns participants a la cadena, com “Catalonia is not Spain” o “Freedom is the Only Way” -Catalunya no és Espanya, la Llibertat és l’única via-. Un altre mitjà dels Estats Units, la CNN, també n’ha informat.

La cadena britànica BBC, ha explicat en el seu portal digital els 400 quilòmetres que havia de cobrir la cadena, i ha fet referència al president de la Generalitat, Artur Mas, que va afirmar que el camí cap a la independència era en una “fase decisiva”. També se n’ha fet ressò ‘The Guardian’ en una notícia digital i en una galeria gràfica, en què convidava els lectors que participessin amb fotografies.

La cadena Al Jazeera, propietat del govern de Qatar, ha destacat que es tracta de la manifestació independentista més multitudinària des dels anys 70, i ha inclòs un vídeo amb imatges de Barcelona.

El rotatiu francès ‘Le Monde’ ha explicat la mobilització en aquesta galeria gràfica, on s’ha detallat el perquè de l’hora d’inici, les 17.14 h, i la intenció de pressionar el president de la Generalitat, Artur Mas, per a la convocatòria d’un referèndum. També ha publicat informació el digital francès ‘Liberation’, amb el titular “Indépendance de la Catalogne: une chaîne humaine pour un référendum” – Independència de Catalunya, una cadena humana per un referèndum.

Pel que fa a Alemanya, n’ha parlat ‘Die Welt‘, amb el titular “400 Kilometer Menschenkette für die Unabhängigkeit” – 400 quilòmetres de cadena humana per la independència- i també ‘Der Spiegel‘, que descriu com centenars de catalans es manifesten per a l’Estat propi, i destaquen que es tracta d’una de les manifestacions més grans de la història d’Espanya.