El Grup Municipal del PP ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que restitueixi l’escut monàrquic a la plaça del Cinc d’Oros. Aquest dissabte passat, operaris en van retirar l’escut d’armes de Joan Carles I per “donar continuïtat a la política municipal de retirar els privilegis a la monarquia”, segons el govern municipal. Davant d’aquest fet, el portaveu del Grup Municipal del PP, Óscar Ramírez, ha acusat Colau d’estar “obsessionada amb la república i el franquisme”, i l’ha instada a “respectar” la història “i no reinventar-la”.

Els populars també han criticat que la retirada de l’escut de Joan Carles I costés 300.000 € i han exigit que l’Ajuntament hi reposi un símbol de la monarquia. La presidenta de Noves Generacions del PP, Irene Pardo, ha dit que “si s’ha tret [l’escut d’] aquest obelisc, sigui per posar-ne un de nou”. De fet, membres de Noves Generacions han enganxat un full amb l’escut d’armes de Felip VI, on hi havia el símbol anterior.

Primera aparició de Ramírez i Pardo

Es dona la circumstància que la d’aquest dimecres ha estat la primera compareixença conjunta del portaveu del PP a l’Ajuntament, Óscar Ramírez, i la presidenta de Noves Generacions, Irene Pardo, després que aquesta fos fitxada per Josep Bou amb l’objectiu d’introduir canvis al grup municipal. Pardo ara també és consellera de districte a les Corts, en substitució de Xavi Cañigueral, un moviment que respon a la pugna interna oberta entre el mateix Bou i el PP de Barcelona.

Preguntats per la seva primera aparició conjunta, Óscar Ramírez ha insistit a “no airejar les diferències que puguin existir”, alhora que ha reivindicat “la gran tasca d’Irene Pardo” i ha assegurat que “el grup municipal segueix treballant com ha fet durant tot el mandat”. Per la seva banda, Irene Pardo ha constatat que “sempre he tingut una bona relació amb l’Óscar” i que “seguim treballant conjuntament, com ho fem des de fa 12 anys”.