El Grup Municipal del PP a l’Ajuntament creu que cal investigar la construcció i enderroc d’un edifici al carrer de Dalmases, que qualifiquen de nyap urbanístic. Amb aquest objectiu han decidit portar el cas al Tribunal de Comptes. L’immoble en qüestió es va fer el 2002, però anys després el Tribunal Suprem va declarar-ne nul·la la llicència d’obres perquè el projecte s’excedia en alçària i volum. Per això, va obligar l’Ajuntament a comprar-lo i enderrocar-lo.

El president del grup popular al consistori, Alberto Fernández Díaz, ha retret al govern municipal que no s’hagi obert una investigació per determinar les responsabilitats legals de tota la tramitació, que denuncien que ha tingut un cost milionari per a l’Ajuntament. Només per a la compra, s’hi van invertir més de 15 milions d’euros, i també se n’ha hagut de pagar l’enderroc. Tenint en compte aquesta situació, Fernández Díaz ha acusat l’executiu de Colau de voler “silenciar aquest nyap urbanístic” perquè “qui va aprovar tot això va ser el tripartit municipal, és a dir el PSC, que governa amb la senyora Colau, i Iniciativa per Catalunya”, que forma part de Barcelona en Comú.

A més, des del PP han recriminat a l’Ajuntament que l’oficina de transparència i bones pràctiques no hagi donat cap resposta a la denúncia que el grup popular va presentar pel cas, diuen, ja fa més d’un any. També critiquen que, mesos després que es tirés a terra l’edifici, encara no s’hagi donat cap ús a l’espai ni s’hi hagi projectat cap equipament.