El líder de la formació morada, Pablo Iglesias, ha fet una crida a celebrar una assemblea extraordinària de diputats i alcaldes de tots els colors polítics per tal d’adreçar un missatge al govern de Rajoy. Iglesias has reclamat la recerca de “solucions democràtiques per al conflicte de Catalunya”. És una iniciativa que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha agraït en el míting que ha celebrat al vespre a Girona, i ha valorat que hagi sortit del pensament únic de l’Estat.

En canvi, des del PSOE rebutgen aquesta proposta perquè no consideren que sigui el moment indicat i, de fet, el portaveu socialista Óscar Puente no ha tancat la porta a una possible aplicació de l’article 155, que preveu la suspensió de l’autonomia. La direcció del partit, però, ha corregit aquesta posició instants després, assegurant que és una via que no entra entre els seus plans.

Paral·lelament, la intervenció dels comptes de la Generalitat entrarà en vigor aquest dimarts, tot i el recurs presentat pel govern català contra aquesta mesura. Pel vicepresident Oriol Junqueras, aquesta decisió faria col·lapsar administrativament totes les comunitats.

D’altra banda, el PP defensa aquesta decisió al·legant que és la millor garantia per evitar que la Generalitat no faci despesa en res il·legal. El govern ha respost a aquesta ofensiva amb un nou contraatac publicant al web del referèndum la butlleta de participació en format descarregable i d’impressió.