Els fets es van produir aquest dissabte a la tarda a la plaça de Catalunya. Almenys quatre agents de la Guàrdia Urbana van ser ferits lleus per contusions en una intervenció contra la venda ambulant il·legal. Segons fonts policials, les lesions les van provocar els venedors quan van llançar objectes contundents davant de l’arribada de la policia. Els agents van ser atesos al lloc dels fets, i en l’operatiu no hi va haver ni detinguts ni material decomissat.

El regidor del PDeCAT Jordi Martí ha denunciat aquest diumenge que les agressions de manters a la Guàrdia Urbana ja no són un fet aïllat i que la policia local està en una situació límit de “desprotecció, desemparament i desmotivació”. Per això, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, un canvi radical d’actitud, i ha assegurat que la situació és insostenible. En aquest sentit, els demòcrates reclamen dotar la Guàrdia Urbana d’instruccions, mitjans i suport polític per saber què fer davant de la venda ambulant il·legal.

El president del grup Popular a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz,  també ha exigit a l’alcaldessa “contundència i suport” a la Guàrdia Urbana contra el “top manta”. El popular ha mostrat el seu suport a la Guàrdia Urbana i ha demanat a Colau que faci el mateix, “sobretot amb els agents que, com en aquest cas, són agredits quan intenten lluitar contra una activitat il·legal que a més perjudica greument el comerç que paga impostos i crea ocupació”.

Per la seva banda, fonts del govern municipal afirmen que es tracta d’un cas aïllat i que els agents de la Guàrdia Urbana van actuar seguint estrictament els protocols policials per aquests casos. Una posició que ja ha respost el president del Grup Municipal del PP. Alberto Fernández Díaz ha assegurat que les agressions del col·lectiu de manters als agents succeeixen sovint i ha demanat a Colau que apliqui ma dura i deixi de ser permisiva amb els manters.