festa can vies

El Grup Municipal del PP ha exigit aquest dimarts a l’Ajuntament de Barcelona que desallotgi “immediatament” Can Vies després de l’últim “capítol d’incivisme i molèsties per als veïns” que s’hi ha viscut. Segons el president de la formació, Josep Bou, s’hi celebren festes “intolerables” fins ben entrada la matinada, motiu de queixa per als veïns del barri de Sants, assegura.

No és la primera vegada que Bou demana desallotjar aquest espai autogestionat del carrer dels Jocs Florals. El 2021 va dir que semblava una “una ciutat bombardejada i va demanar-ne l’enderrocament. Ara, denuncia que ha pogut comprovar com els veïns truquen a la policia quan tenen molèsties, però no s’hi presenta.

M’he reunit amb els veïns durant els últims mesos i he comprovat els registres de trucades quasi diàries a la Guàrdia Urbana, però no venen, ja que tenen ordres polítiques de no intervenir-hi
Josep Bou, president del Grup Municipal del PP

Des de la formació també han reiterat que l’alcaldessa, Ada Colau, i l’Ajuntament són “permissius” amb els ocupes. “Se’ls permet fer tota mena d’actes sense tenir llicència d’activitat davant la resta de ciutadans, que sí que paguen impostos i han de complir amb tots els tràmits administratius”, ha denunciat el portaveu del Grup Municipal del PP, Óscar Ramírez.

Valents també n’ha denunciat la festa

El Grup Municipal de Valents també ha denunciat la “permissivitat” de l’Ajuntament de Barcelona amb la festa a Can Vies i ha exigit responsabilitats a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el PSC. Segons la presidenta, Eva Parera, “mentre que als empresaris i hostalers no se’ls deixa respirar amb impostos i mesures restrictives per horaris i aforaments, amb sancions desorbitades, als ocupes se’ls concedeixen tots els privilegis i barra lliure d’infraccions“.