ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Hem vist que el PSC és un híbrid, ni carn ni peix, no se sap on és. Un dia voten una cosa i al dia següent el contrari. Ahir els socialistes van mantenir una actitud pròpia d'un circ de puces i, a sobre, sense domador."

Alberto Fernández Díaz ha insistit que la protesta del PSC al ple extraordinari d’aquest dilluns per donar suport a la consulta del 9-N “demostra la inconsistència ideològica” del partit. El líder municipal del PP ha titllat els socialistes de ser “un híbrid”. “No se sap on és; un dia voten una cosa i al dia següent el contrari”, ha dit Fernández Díaz, que creu que amb l’actitud exhibida “fan el joc a l’independentisme”.

El dirigent popular ha anunciat que el PP portarà als plens de districte una proposició que demana a l’Ajuntament que insti el president de la Generalitat i al govern perquè “acati i doni compliment a les resolucions del Tribunal Constitucional en relació amb la llei de consultes i al decret de convocatòria de la consulta”. El text també reclama al govern municipal el compliment de la legalitat i no cedir el padró ni les urnes ni participar “en una consulta il·legal”.

Fernández Díaz ha animat el PSC a votar-hi a favor als districtes d’Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, que és on socialistes i populars tenen majoria. “Vull que el PSC deixi la incoherència i se sumi al PP per dir “no” a la consulta”, ha sentenciat. El líder del PP ha acusat també l’alcalde, Xavier Trias, de “no liderar la ciutat sinó l’independentisme”. El president de la Federació de Barcelona del PSC, Jaume Collboni, ha respost a Fernández Díaz que no faran “cap tipus de front amb el PP”, partit a qui ha acusat de ser “el gran culpable” de la situació que viu Catalunya.