ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del PP de Barcelona "El cambio en Barcelona no era sustituir el tripartito por independencia como ha hecho Xavier Trias, el cambio es en la buena dirección, por la mejor Barcelona, la Barcelona sensata que apuesta por salir de la crisi, y en favor de las personas, la Barcelona que apuesta por más seguredad y por rectificar las equivocadas políticas de immigración. Esa mejor Barcelona, la Barcelona sensata es la que yo quiero representar, frente a la Barcelona de la estelada de Xavier Trias y la de la rauxa de la izquierada radical de Ada Colau , ese será el prunto estrategico del Partido Popular en el que el PP ofrecera su alternativa y trasladaremos la utilidad y el proyecto para la ciudad de Barcelona."

Fernández Díaz ha explicat als seus companys de partit el seu model de Barcelona, que defineix com més just, que lluiti contra la delinqüència i “que s’aparti de l’esquerra radical d’Ada Colau i de la separatista, que obeeix a Artur Mas”. El líder del PP barceloní ha carregat durament contra el govern de Xavier Trias, amb qui va pactar els primers pressupostos el mandat -segons ha dit- per fomentar les inversions als barris més desafavorits i maximitar els recursos per als ciutadans més necessitats mitjançant bonificacions a l’IBI. Fernández Díaz creu que després Trias no ha seguit aquest mateix camí, sinó que s’ha limitat a anar sempre de bracet del projecte independentista liderat per Artur Mas. El president del Grup Municipal del PP també ha tornat a acusar l’alcalde de “cedir davant dels antisistema de Can Vies”.

“No permetrem que Mas i Trias converteixin Barcelona en la icona del separatisme”, ha reblat la presidenta del PP Català, Alícia Sánchez-Camacho, que també s’ha mostrat molt contundent contra Podem i Guanyem. Amb la vista posada a les eleccions municipals del 24 de maig, Sánchez-Camacho ha dit que “és un any decisiu per a Barcelona, per fer un canvi cap a les polítiques socials, per invertir en la ciutat i en allò que de debò importa, no en l’independentisme”.