Portabella creu que la creació d’una taxa turística podria servir per pal·liar la situació de dèficit i de disminució d’ingressos al tresor municipal. El líder dels republicans a l’Ajuntament de Barcelona diu que la llei permet aplicar la taxa als municipis que ho considerin oportú, i que cal consensuar una posició abans que ho mani la Generalitat: “Si esperem que ens ho ordeni la Generalitat llavors tindrà el dret a reclamar-nos-en una part”, ha dit. En aquest sentit, Portabella presentarà una pregunta a la Comissió d’Economia per conèixer la posició del govern municipal.

Pel que fa als pressupostos, Portabella denuncia que la despesa social disminueix un 27%, i es mostra preocupat per la disminució d’un 13% en projecció econòmica, un aspecte que veu més necessari que mai. El president del Grup Municipal d’UxB demana que Barcelona “es concentri en allò necessari per fer més diners, a fer polítiques d’emprenedoria, en el petit i mitjà comerç i a impulsar empreses”.

“Demanem a CiU que no pacti amb el PP”

El líder d’Unitat per Barcelona ha tornat a estendre la mà a Xavier Trias, i li ha demanat que no pacti els pressupostos amb el PP. El republicà ha recordat a Trias que per pactar els pressupostos només cal majoria simple, i no pas el vot favorable de 21 regidors, i veu incongruent que la Generalitat es plantegi reclamar per la via judicial els 759 milions que li deu l’Estat de la disposició addicional tercera de l’Estatut i en canvi permeti l’entrada del PP a l’Ajuntament de Barcelona.