Portabella va explicar la importància que Barcelona disposi d’un full de ruta per la severitat i la durada de la crisi econòmica. “Sempre es faran millor les coses amb un full de ruta que sense” , va dir. També va explicar que el seu grup municipal ha fet valdre la seva posició clau perquè s’aprovi el Programa d’actuació municipal (PAM), però que no es va plantejar votar-hi en contra “només per aixafar-li la guitarra al govern”.

El president del Grup Municipal d’UxB es va mostrar en sintonia amb algunes de les propostes que havien pactat entre CiU i PSC, especialment pel que fa a polítiques actives i d’ocupació. Portabella es va mostrar receptiu a poder negociar els pressupostos municipals, tot i que va dir que veia “menys fàcil que el del PAM” el seu vot afirmatiu.

També és va referir a la possible adhesió de Barcelona a la Associació de Municipis per la Independendència (AMI), un fet que hauria d’aprovar el plenari. Portabella va posar l’exemple de la declaració de ciutat antitaurina: “que hi hagués llibertat de vot n’afavoriria l’aprovació”, va dir.