Josep Bou PP

Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç han fet públiques les prediccions que els candidats a l’alcaldia van fer en les trobades amb comerciants sobre els resultats de les eleccions municipals 2019. Tots els candidats es veuen guanyadors el 26 de maig, amb l’única excepció del PP. El cap de llista, Josep Bou, se situa en tercer lloc empatat amb el PSC. Les prediccions s’han presentat en el debat de candidats, sense Ada Colau ni la CUP.

Amb més o menys regidors, els candidats creuen que guanyaran les eleccions. Manuel Valls (Valls BCN 2019) és el més optimista i apunta que aconseguirà 13 regidors. Jaume Collboni (PSC) i Ada Colau (BComú) creuen que en tindran 12. La número dos de JxC, Elsa Artadi, preveu obtenir 11 regidors, mentre que Ernest Maragall pronostica una victòria per la mínima amb 10 regidors. Bou, per la seva banda, preveu un empat a 8 entre ERC i BComú.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Eleccions Municipals 2019 a Barcelona | Últimes notícies” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Colau, Maragall i Artadi expulsen el PP

L’anàlisi més al detall de les prediccions permet veure que Colau, Maragall i Artadi no creuen que el PP tingui representació a l’Ajuntament després del 26-M. Pel que fa la CUP, Artadi i Valls preveuen que tampoc no entrarà al consistori. Colau i Collboni (ex-socis de govern) s’atorguen mútuament 6 regidors. Per la seva banda, Maragall pronostica un resultat baix per a JxC i Artadi fa el mateix amb ERC.

L’escenari de pactes, molt obert

Amb els pronòstics a la mà i tenint en compte la política de pactes que han anat dibuixant, Manuel Valls podria arribar a la majoria absoluta (situada en 21 regidors) amb el PSC i el PP, segons la seva predicció. El govern a tres de Maragall (ERC, BComú i JxC) suma majoria absoluta en el seu pronòstic. Jaume Collboni deixa un escenari més obert. Colau no en tindria prou amb ERC i li caldria un tercer soci per arribar a 21, mentre que Artadi no suma amb ERC.