Joaquim Forn

Joaquim Forn i la resta de presos que van fer vaga de fam passaran la nit de Nadal a la presó de Lledoners. Tant l’exconseller d’Interior i exregidor, com també Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull hi tornen després d’haver estat a la unitat penitenciària de l’Hospital de Terrassa, on van ingressar el dia 20 de desembre per recuperar-se de la vaga de fam. Joaquim Forn ha anunciat el retorn a Lledoners al seu compte de Twitter.

També ho han explicat a la xarxa social, la resta de presos independentistes que van fer vaga de fam i han coincidit a agrair el tracte rebut al centre hospitalari. Així doncs, aquest dilluns reben l’alta mèdica i el control mèdic continuarà amb l’equip assistencial de la presó.

Cronologia de la protesta

Sànchez, Turull, Rull i Forn van abandonar la protesta dijous passat, després d’haver estat 20 dies en vaga de fam, els dos primers, i 17 en el cas dels exconsellers de Territori i d’Interior. Tots quatre van perdre entre un 10 i 11 % del seu pes i van decidir acabar la vaga de fam després d’haver aconseguit els objectius que s’havien marcat: conscienciar sobre la seva situació a escala internacional i també activar els recursos presentats al Tribunal Constitucional.