Les paraules d’Ada Colau ahir en el míting central de Podem en què va dir que Madrid “pot tornar a ser la nostra capital” han encès els ànims de la política municipal. En plena negociació “in extremis” dels pressupostos municipals, tant Esquerra Republicana com el president del grup municipal, Alfred Bosch, no han amagat l’enuig amb l’alcaldessa.

 

A Facebook, Bosch no va trigar tampoc a respondre, mitjançant un text en què insistia que li sap greu sentir aquestes paraules en boca de l’alcaldessa i que el que voldrien és que defensés una Barcelona ambiciosa, sense límits ni subordinacions exercint de capital de la república.

La reacció de Bosch en no va ser l’única. Un tuit del president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, en què deia que els catalans ja tenim una capital, Barcelona, va tenir més de 400 retuits.

 

L’alcaldessa, Ada Colau, no va trigar a matisar el discurs per diferents vies i va dir que se sentia orgullosa de defensar que Madrid pugui esdevenir “capital germana del dret a decidir”, “de la gent” i “la fraternitat”. Segons Colau, “la millor de les notícies és que després del 20 de desembre puguem tenir una capital de l’estat aliada de Catalunya”.