Tot i els intents d’aquests darrers dies, els grups municipals no han assolit un acord per tirar endavant una declaració institucional sobre el cas 4-F. És per això que de manera gairebé excepcional, el primer plenari de l’any ha començat amb el posicionament de cada formació sobre el tema.

L’alcalde, Xavier Trias, ha lamentat que s’hagi posat en dubte la tasca de la Guàrdia Urbana que, diu, “té tot el nostre suport i reconeixement”. Trias ha explicat al Consell Plenari que l’Ajuntament ha obert una anàlisi interna dels fets esdevinguts la nit del 4 de febrer de 2006. Trias ha assegurat que el resultat de la investigació “serà de públic coneixement”.

El president del Grup Municipal del PSC, Gabriel Colomé, ha lamentat “l’ombra del dubte que ha planat sobre la Guàrdia Urbana, la justícia i el mateix Ajuntament”. Per resoldre-ho, el socialista reclama màxima transparència.

Alberto Fernández Díaz (PP) ha demanat respecte per a les decisions judicials i ha instat l’Ajuntament a reclamar a aquells qui diuen que coneixen els autors de les lesions a l’agent de la Guàrdia Urbana Juan José Salas que aportin tota la informació de què disposen. El president del Grup Municipal del PP conclou que “tan indignant és un innocent a la presó com un culpable al carrer”.

Des d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha assegurat que “el 4-F no és un cas tancat” i afegeix que el documental ‘Ciutat morta’ obre la porta a considerar que no hi va haver una bona investigació. Gomà diu que comparteixen el malestar que s’ha generat en conèixer les pensions que s’han atorgat als dos agents actualment empresonats per un l’altre cas.

Jordi Portabella (ERC) considera que l’Ajuntament ha de promoure revisió dels fets per esvair qualsevol ombra de dubte sobre la institució. També ha demanat que s’aclareixin els motius pels quals es van concedir pensions vitalícies a dos agents implicats en el 4-F.