ple districte Sant Martí

El Districte de Sant Martí ha convocat un ple extraordinari aquest divendres a les 18 h per reprovar la consellera de Barcelona pel Canvi, Paula Añó, per unes declaracions polèmiques sobre la violència masclista. Al novembre, en un debat i votació presentada pel PSC per condemnar la discriminació i violència envers les dones, Añó va votar-hi en contra i va referir-se a aquest tipus de violència com a “domèstica”. A més, va voler destacar que les morts a causa d’aquesta xacra representen només “el 0,00015 %” de les dones i va assegurar que la majoria dels infanticidis els cometen dones.

Aquestes declaracions no van agradar a la majoria de la cambra, sobretot als grups municipals d’Esquerra Republicana i Barcelona en Comú, demandants d’aquesta sessió extraordinària. La proposta ha estat avalada per tots els grups municipals menys per Barcelona Pel Canvi.

Penó lila i concentració a la seu del districte

A banda de la reprovació, a la seu del districte s’ha penjat el penó de Barcelona antimasclista al balcó. Les paraules de la consellera van transcendir les parets de la seu de districte i, per això, la Confederació Coordinadora d’Entitats de Sant Martí de Provençals ha fet un comunicat i ha convocat una concentració silenciosa. Una cinquantena de persones s’han concentrat davant la seu del districte de Sant Martí mitja hora abans de l’inici del ple extraordinari. Els assistents han encès espelmes en record de les víctimes de violencia masclista i vicària.