La regidora de la CUP Capgirem Barcelona, Eulàlia Reguant, ha criticat els “missatges apocalíptics” d’alguns grups de l’oposició sobre l’estat de les finances municipals arran de la caiguda d’ingressos. Ara bé, ha lamentat que el govern municipal hagi donat “explicacions insuficients” i ha reclamat més transparència. En aquest sentit, Reguant ha avisat l’executiu que si hi ha d’haver retallades, es retalli l’aportació de l’Ajuntament al Circuit de Barcelona-Catalunya o al Consorci de Turisme de Barcelona.

“Podem retallar de molts llocs, però que no es retalli de les polítiques que van a pal·liar la situació de vulnerabilitat”, ha demanat Reguant. La regidora cupaire creu que en tot aquest assumpte ha faltat informació i, per això, veu bé la petició d’un ple extraordinari que han demanat el PDeCAT, ERC i el PSC. Reguant ha anunciat que votaran a favor de la proposició que presenten aquests grups i que reclama, entre d’altres, una comissió de seguiment de les inversions.

Segons Reguant, els ha arribat informació de diversos treballadors municipals que s’ha donat una “ordre verbal” de retallar un 5 % la despesa. Per això, reclama que el govern d’Ada Colau doni informació. “No volem contribuir a l’alarmisme, però calen explicacions”, ha dit Reguant, que ha denunciat la “hipocresia” del PSC ja que, segons ha assenyalat, el pressupost del 2018 es va elaborar quan encara eren al govern.