El grup que lidera Ada Colau rebrà pressió també del PDeCAT i ERC, després de l’aplicació de l’article 155, pel qual s’ha destituït el president de la Generalitat i tot el govern català. Els republicans porten a debat una proposta que insta el govern municipal a reconèixer com a “govern legítim de Catalunya” el que va sorgir de les eleccions del 27 de setembre del 2015, així com també el Parlament. L’exalcalde Xavier Trias (PDeCAT) farà un prec a Ada Colau perquè l’Ajuntament reconegui Carles Puigdemont com “l’únic president legítim de Catalunya”.

El PSC porta a debat una proposició que defensa les eleccions del 21-D i anima els partits a participar en la Comissió del Congrés per impulsar una reforma constitucional. En la sessió de control, Cs demanarà  a l’alcaldessa saber per què va anar a la manifestació per la llibertat dels Jordis, i en canvi no va a les altres que defensen “l’ordre constitucional”. Les agressions que hi ha hagut després de manifestacions en contra de la independència motiven dues preguntes de la CUP i el PDeCAT per demanar una investigació i saber quines mesures s’han pres per evitar-ne de noves.

Les ordenances fiscals cauen del ple

La situació política a Catalunya monopolitzarà el plenari després que el govern municipal hagi decidit retirar de l’ordre del dia  l’aprovació inicial de les ordenances fiscals per al 2018. La revisió de taxes i impostos ja va ser rebutjada per tota l’oposició en bloc en l’última Comissió d’Economia. L’executiu estava igualment disposat a portar el punt a votació, encara que no tingués suports, però finalment ha decidit retirar-lo. L’equip d’Ada Colau es mostra partidari de fer alguna modificació puntual de taxes municipals més endavant.