Les proposicions del PDeCAT i ERC agraeixen als voluntaris, les entitats i ciutadans la participació en el referèndum. El grup Demòcrata exigeix a l’Estat el rescabalament dels danys en equipaments i persones per l’actuació policial, i els republicans volen que el Govern espanyol reconegui els resultats de l’1-O i que l’executiu d’Ada Colau doni resposta al que va votar la majoria.

En el mateix ple, l’exalcalde Xavier Trias farà un prec directe a Colau en què li reclamarà que trenqui el pacte de govern amb el PSC perquè considera que els socialistes han donat suport a l’estratègia marcada pel president del Govern espanyol. ERC farà un prec al govern perquè retiri les medalles de la Guàrdia Urbana que s’han atorgat a comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i, en un altre prec, demanarà que s’exigeixi al govern de l’Estat que retiri els efectius policials que s’allotgen al port.

Per la seva banda, Cs i PP optaran per una pregunta directa a l’alcaldessa per abordar l’1-O en el plenari. La formació taronja vol saber la valoració política d’Ada Colau dels fets ocorreguts els últims dies i com afronta una possible declaració d’independència. El PP demanarà a l’alcaldessa quina ha estat l’actitud del govern municipal envers “el referèndum il·legal” i buscarà els suports perquè prosperi una declaració institucional a favor de la democràcia i la legalitat.